Vandaag nemen we je mee op een reis door de authentieke Italiaanse keuken, met een reeks heerlijke gerechten met als hoofdingrediënt een van de meest populaire en geliefde producten uit Italië; buffelmozzarella.

Buffelmozzarella is een eeuwenoude Italiaanse traditie en een echt symbool van de regio Campanië en haar culinaire erfgoed. Mensen over de hele wereld houden van deze zachte, romige kaas vanwege zijn bijzondere smaak en heerlijke zachtheid.

Buffelmozzarella, een eeuwenoud product, wordt nog steeds met vakmanschap en liefde gemaakt, vooral bij La Contadina, opgericht in 1983 door de Di Masi-familie in Altavilla Silentina. Deze producent staat bekend om zijn heerlijke Campanese buffelmozzarella.

Bij Caseificio La Contadina draait alles om perfectie in mozzarella, waarbij ze hun geheim al jaren koesteren. Met passie en ervaring zorgen de meester-kaasmakers voor een smaakexplosie in elke hap, terwijl ze trouw blijven aan traditie en voedselveiligheidsnormen. Het resultaat is een assortiment heerlijke zuivelproducten te vinden in meer dan 60 winkels door heel Italië.

Ontdek enkele populaire Italiaanse recepten die de geliefde buffelmozzarella in de schijnwerpers zetten. Deze kaas, met zijn frisse, romige en smaakvolle eigenschappen, vormt de basis van veel Italiaanse gerechten en neemt je met onze recepten mee op een culinaire reis.

Pizza Napolitana met buffelmozzarella en basilicum

Ingrediënten:

Bereidingswijze:

  • Verwarm de oven voor op de hoogst mogelijke temperatuur, bij voorkeur met een pizzasteen.
  • Leg de pizzabodem die je in onze webshop kunt vinden uit op een bakplaat of pizzasteen.
  • Verdeel de tomatensaus gelijkmatig over de pizzabodem.
  • Voeg de plakjes buffelmozzarella gelijkmatig toe aan de pizza.
  • Bestrooi de pizza met wat verse basilicumblaadjes.
  • Breng op smaak met peper en zout.
  • Bak de pizza ongeveer 10-12 minuten in de voorverwarmde oven, of tot de kaas is gesmolten en de korst goudbruin is.
  • Haal de pizza na het bakken uit de oven en besprenkel met een scheutje olijfolie.
  • Buon appetito!

Salade Caprese

Ingrediënten:

Bereidingswijze:

  • Snijd de tomaten en buffelmozzarella in plakjes.
  • Leg de plakjes tomaat en mozzarella afwisselend op een serveerschaal.
  • Strooi verse basilicumblaadjes en gedroogde oregano over de plakjes mozzarella en tomaat.
  • Besprenkel de Caprese-salade met een scheutje extra vierge olijfolie.
  • Breng op smaak met peper en zout.
  • Serveer de salade Caprese direct als voor- of bijgerecht!

Mozzarella in Carrozza

Ingrediënten:

Bereidingswijze:

  • Snijd de buffelmozzarella in plakjes.
  • Bereid de benodigdheden voor het paneren voor door drie aparte bakjes klaar te zetten: één voor het paneermeel, één voor de losgeklopte eieren met een snufje peper en zout, en één voor de bloem.
  • Neem een sneetje sandwichbrood en leg hier een plakje mozzarella (en eventueel ham) op. Bedek met nog een sneetje brood.
  • Haal de gevulde mozzarella door de bloem, dompel hem in het losgeklopte ei en bedek hem tenslotte gelijkmatig met paneermeel.
  • Herhaal het proces voor alle mozzarella ‘s.
  • Verhit een pan met olijfolie op middelhoog vuur.
  • Zodra de olie heet is, bak je de mozzarella in carrozza  goudbruin en krokant aan beide kanten.
  • Laat het mozzarella hapje na het koken uitlekken op keukenpapier om overtollige olie te verwijderen.
  • Serveer de hete mozzarella in carrozza, met een saus naar keuze.
  • Buon appetito!

Parmigiana di Melanzane

Ingrediënten:

Bereidingswijze:

  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Snijd de aubergines in plakjes en bestrooi ze lichtjes met zout. Laat ze ongeveer 30 minuten staan om de bitterheid te verwijderen.
  • Terwijl de aubergines rusten, snijd je de uien in dunne plakjes en fruit je ze in een pan met een beetje extra vierge olijfolie tot ze glazig worden. Voeg de tomatenpassata toe en kook ongeveer 10 minuten op middelhoog vuur, breng op smaak met peper en zout.
  • Spoel de aubergineplakken af onder koud water en dep ze droog met een schone theedoek.
  • Verhit in een pan wat extra vierge olijfolie en bak de aubergineplakken tot ze aan beide kanten goudbruin zijn. Laat ze uitlekken op keukenpapier om overtollige olie te verwijderen.
  • Rasp veel Parmigiano Reggiano en snijd de buffelmozzarella in plakjes.
  • Bereid een geoliede ovenschaal voor en begin met laagjes: begin met een dun laagje tomatensaus, gevolgd door plakjes aubergine, buffelmozzarella, geraspte Parmigiano Reggiano en basilicumblaadjes. Herhaal de lagen totdat alle ingrediënten op zijn en zorg ervoor dat je eindigt met een royale laag Parmigiano Reggiano erop.
  • Dek de ovenschaal af met aluminiumfolie en bak ongeveer 30-40 minuten, dek dan af en bak nog eens 10-15 minuten of tot de kaas bovenop goudbruin en bruisend is.
  • Haal de Aubergine Parmigiana uit de oven en laat hem een paar minuten rusten voordat je hem serveert. Snijd het in plakjes en serveer het warm, gegarneerd met verse basilicum.
  • Buon appetito!

In elk gerecht dat we bereiden, is er altijd een rode draad die ons bindt aan ons land en zijn tradities: buffelmozzarella. Met zijn authentieke smaak en unieke karakter is mozzarella het kloppend hart van onze Italiaanse keuken, en we zijn er trots op dat we de wondere wereld ervan met u kunnen delen.

In elk gerecht speelt er een hoofdingrediënt mee Met zijn authentieke smaak en unieke karakter is mozzarella het kloppend hart van onze Italiaanse keuken!