Pasta di Gragnano

Pasta di Gragnano

In het plaatsje Gragnano is het maken van pasta een eeuwenoude vorm van kunst. Het bevat geschiedenis, cultuur, geduld, geheimen en tradities. Mario Moccia kocht in 1976 een pastafabriek die in de problemen zat. Hij besteedde al zijn tijd aan het herstarten van het bedrijf en had een groot aandeel in het commerciële succes van pasta uit Gragnano. In zijn naam en uit liefde voor pasta hebben zijn kinderen Ciro, Antonio, Marianna en Susanna “La Fabbrica della Pasta di Gragnano” gestart. De eerste pastafabriek ter wereld die een I.G.P. keurmerk heeft weten te bemachtigen. Pasta di Gragnano behoort kwalitatief tot de beste droge pasta ter wereld. De zorg en aandacht die ze bij Gragnano besteden aan het productieproces is zichtbaar en dat proef je terug.

Voor het maken van Pasta di Gragnano wordt alleen de eerste oogst van durum meel en uitsluitend water uit eigen bron gebruikt, verstopt in de Monti Lattari. In een bronzen mal worden de pasta’s gevormd, ze worden vierentwintig tot zestig uur op 45 ℃ gedroogd. De pasta heeft een ruwe structuur zodat de pastasaus goed wordt opgenomen. Elke stap in het productieproces wordt gecontroleerd om de beste en unieke kwaliteit van Gragnano’s pasta te waarborgen. Naast de aandacht voor de pasta besteden ze ook veel aandacht aan de exclusieve uitstraling van de verpakkingen.