La Casearia Carpenedo

Eigenaren Antonio Carpenedo en zijn zonen Ernesto and Alessandro komen uit een lange traditie van kaashandelaren. Met 30 jaar aan ervaring zijn ze steeds op zoek naar smaak en innovatieve producten. Vanuit het historiche Camalo, een plaatsje in de provincie Trevisio, wordt in onze snelle wereld toch in alle rust en met veel liefde gewerkt aan kaasspecialiteiten. De kazen van Casearia Carpenedo hebben een unieke en onderscheidende smaak. Een heerlijk samenspel tussen fruitig en pittig die zorgt voor een feest op het bord. Als aperitief maar ook als dessert zorgen deze Italiaanse specialiteiten voor een zeer bijzondere smaaksensatie. De bijzondere Blu’61 is zeker een echte aanrader. Getipt door een kenner en liefhebber is Natura ia bij deze bijzondere leverancier gekomen en we zijn er trots op de producten van deze exclusieve partner in ons assortiment te hebben.

Kaas en Zuivel_Blu Carpenedo

Blu Carpenedo

Onze blauwschimmelkazen van Carpenedo uit Veneto (link/partner) is ons belangrijkste aanbod binnen de categorie kaas en zuivel. Bijzondere basiskazen die speciaal geselecteerd worden door Carpenedo. Deze komen vrijwel altijd uit Italië afkomstig van relatief kleine producenten en worden door de familie Carpenedo geaffineerd (bijna omgetoverd) tot enorme smaaksensaties.

Techniek
Het begint bijna altijd met een goed basis product afkomstig van een partner van Carpenedo. Vaak iemand waar men al tientallen jaren zaken mee doet. Met dat basis product gaat men aan de slag. Dit kan door simpelweg alleen op te leggen in speciale ruimte. Een stap verder is het laten rijpen met ingrediënten in houtenvaten. En wat juist de blauwschimmelkazen uniek maakt is de toevoeging (dessert)wijn of bier. Dus het letterlijk laten verdrinken van de kaas, waarna nog een tal van stappen volgt.

Voordelen

  • Krachtige blauwschimmelkazen, perfect op kaasplank.
  • Uniek qua smaak, textuur, geur en kleur
  • Producten gemaakt met passie door een familie bedrijf voor specialisten
  • Vacuüm verpakt, waardoor goed houdbaar.

Aanbod

  • Blu’61
  • Basajo
  • Dolomitico
  • Toma Blu al Erbe