Chiapella
Salumificio Chiapella
De worstfabriek, op-en-top Italiaanse trots!
De geschiedenis van “Salumificio Chiapella”, de ambachtelijke worstfabriek Chiapella, wordt al meer dan vijftig jaar gekenmerkt door de passie waarmee ze fijne vleeswaren van de hoogste kwaliteit produceren en verwerken. De worstfabriek is opgericht tussen Carrù en Clavesana, waar de Cuneo vlakte overgaat in de glooiende heuvels van “Le Langhe”, gelegen in het noorden van Italië in de regio Piëmonte. Gastronomische lekkernijen worden gecombineerd met de eeuwenoude boerenwijsheid die al vele generaties met zorg en meesterschap van boer tot boer wordt overgedragen. Uit die zalige combinatie van tradities komt de authentieke smaak van Chiapella; vleeswaren voor liefhebbers en fijnproevers! Het geheim van Chiapella? Voortdurend vernieuwen, het in ere houden van tradities, experimenteren met innovatieve technieken en laten inspireren door de kennis van de beste lokale varkensslagerijen in Italië.
Giovanni Chiapella is er samen met zijn vrouw Giorgia en kinderen in geslaagd om een dynamisch en modern bedrijf te creëren met een stevige basis. Tegenwoordig zijn het Alessandro, Davide en Elisabetta die met veel toewijding het merk Chiapella vertegenwoordigen en verder uitbouwen. Zorgvuldig selecteren ze het vlees van de scharrelvarkens, de specerijen en de ingrediënten. De beste grondstoffen voor een ambachtelijke bereiding voor een pure, échte smaak. Barolo, hazelnoten, truffels en Parmigiano Reggiano D.O.P. zijn enkele streekgebonden delicatessen waarmee de vleeswaren worden verrijkt. Het Mediterrane klimaat draagt bij aan een perfecte droging en rijping van de vleeswaren met een hoog culinair smaak niveau.
Van links naar rechts Carlo Petrini, de oprichter van Slow Food International met Alessandro en Elisabetta Chiapella.