Amarelli

Amarelli

Ga terug in de tijd en bezoek de zoete rijkdom en roots van de familie Amarelli in het Giorgio Amarelli-dropmuseum in Rossano. De vele gravures, vintage foto’s en prachtige oude werktuigen, dagelijkse voorwerpen en kleding getuigen van het leven van een familie die de zoethoutplant tot bloei wist te brengen. De Amarelli’s ontdekten al vroeg de rijkdom van de zoete wortels van de Glycyrrhiza glabra: in 1731 startten zij met het extraheren van het heerlijke sap van het natuurlijke zoethout. Daarmee legden zij de basis voor de beste drop ter wereld.

Klein of groot, iedereen kent wel de verleiding van snoep en zal genieten van een rondgang langs de oude fornuizen waar de droppasta ingedikt werd en de bronzen matrijzen voor de prachtigste vormen zorgden. Waan je een ‘Sjakie’ en dompel jezelf onder in het zalige aroma van zoethout. Bewonder de imposante trechter met de oude initialen van Baron Nicola Amarelli als imposant ijkpunt van het museum. Het prachtige Giorgio Amarelli-dropmuseum werd zelfs bekroond met de ‘Guggenheim Culture and Business Prize’ en vereeuwigd in een speciale postzegel.

Tegenwoordig zorgen geavanceerde machines voor het selecteren van de zoethoutwortels, het extraheren van het sap en het koken en concentreren. Toch houdt de meesterdropmaker nog altijd persoonlijk toezicht op het hele proces. Hij zorgt ervoor dat elk dropje de perfecte dikte, kleur, glans en geur krijgt.

Hierna zijn onze Spezzatina, Rombetti, Favette en Bianconeri van Amarelli geboren. De kleurrijke, moderne verpakkingen en iconische, metalen retro-blikjes zijn de finishing touch die dit overheerlijke snoepgoed verdient