Verse pasta’s bereid volgens traditie…. Dat is waar Fontana voor staat. Sinds het jaar 1967 produceren Emilia en Piacenza onder de naam Fontana ambachtelijke eierpasta’s volgens traditionele receptuur.

Wat de pasta’s van Fontana zo bijzonder maakt is het feit dat Emilia behoud van traditie heeft weten te combineren met innovatieve productie. De productie van de pasta’s gaat stap voor stap en veel werk wordt nog altijd handmatig verricht (traditie).

Het verpakken van de pasta’s wordt gedaan in de zogenaamde ‘white rooms’ dit zijn de ruimtes die vrij zijn van macrobioten (innovatie). Hierdoor is de pasta vrij van preservaten, anti-schimmel en anti-oxidanten. De missie van Emilia is volbracht: verse ambachtelijke pasta’s worden op unieke wijze verhit en hebben gemiddeld een t.h.t. van 2-3 weken waarbij smaak en textuur voorop staan.

Bewaren in de vriezer
Ja dat kan! Pasta’s kunnen gemiddeld tussen de 10-12 maanden in de vriezer worden bewaard zonder dat de pasta zijn karakteristiek verliest. Naturalia heeft diverse gevulde en ongevulde pasta’s die allen zijn verpakt in porties van 1kg.