Marenchino

Marenchino

Marenchino, de familie met een passie voor kazen! Eugenia Marenchino besloot het historische familiebedrijf te verlaten en voor zichzelf te beginnen. Een verhaal van moed, doorzettingsvermogen, enthousiasme en liefde voor kaas! De familie Marenchino zijn Meester Kaasmakers met maar één doel, namelijk het beste van de Piemontese zuivelproductie voor iedereen verkrijgbaar maken. De derde generatie met eenzelfde passie; kaas maken van hoge kwaliteit en trouw blijven aan de waarden van de traditie. De hoogwaardige grondstoffen van de Marenchino kazen komen uit de provincie Cuneo waar Langha schapen, koeien en geiten door de natuur worden grootgebracht. Inmiddels voorzien maar liefst achthonderd boerderijen de vijf zuivelfabrieken van Marenchino van de beste en meest voedzame melk. Het vakmanschap, de toewijding en de exclusieve kennis van de familie Marenchino garandeert unieke en authentieke kazen. Een sensatie voor de smaakpapillen met een verdiende erkenning op zowel nationaal als Europees niveau.

Marenchino maakt drie specifieke productlijnen met herkenbare vormen en meesterlijke smaken, typisch voor de kazen van de familie. De Italiaanse schrijver Italo Calvino, één van de belangrijkste Italiaanse auteurs uit de twintigste eeuw, schreef een mooi gedicht voor de familie Marenchino.

Achter elke kaas, schuilt een weiland, met een ander groen, onder een andere lucht. Bloemige en geurige aroma’s, door de eeuwen heen gegeven door de geheimen van de zon en windzucht.

– Italo Calvino –