Fabbrica della Pasta

De gastronomie van Gragnano is bekend en geliefd over de gehele wereld. Met een geschiedenis van meer dan 500 jaar is het maken van pasta’s hier tot ware kunst verheven. In een streek waar je de historie haast kan proeven worden de mooiste pasta’s gemaakt. St Sebastiaan als beschermheilige van alle pasta producten wordt hier in Napels geëerd met een prachtige processie, een dag waarin alle productie van deze mooie pasta’s wordt stilgelegd. Echt handwerk waarbij de vrouwen soms een echte competitie hebben in het maken van Fusili maar waar respect voor het product en haar geheimen een essentieel ingrediënt zijn om de kwaliteit te borgen. Naturalia heeft sinds 2009 de zeer bijzondere gedroogde pasta’s in haar assortiment, tevens in prachtige cadeaupakketten.

Pasta en Rijst_Pasta di Gragnano

Pasta di Gragnano

In het plaatsje Gragnano is het maken van pasta een eeuwenoude vorm van kunst. Het bevat geschiedenis, cultuur, geduld, geheimen en tradities. Mario Moccia kocht in 1976 een pastafabriek welke in de problemen zat. Hij wijdde al zijn tijd aan het herstarten van het bedrijf en had een groot aandeel aan het commerciële succes van pasta uit Gragnano. In zijn naam en uit liefde voor pasta hebben zijn kinderen ‘La Fabbrica della Pasta di Gragnano’ gestart. Pasta di Gragnano is de eerste pastafabriek ter wereld die een I.G.P. keurmerk heeft weten te bemachtigen. I.G.P staat voor Indicazione Geografica Protetta, dit keurmerk garandeert dat tenminste een van de productiefases in de genoemde geografische regio heeft plaatsgevonden. Bij Pasta di Gragnano is een belangrijk, beschermd onderdeel het gebruikte water. Alleen water uit hun eigen bron, verstopt in de Monti Lattari, wordt gebruikt voor het maken van Pasta di Gragnano.

Techniek
Het productieproces van de Gragnano pasta’s is uniek en ambachtelijk te noemen. De zorg en aandacht die de mensen besteden aan het hele proces zie en proef je terug!

Stappen:

 1. Het durum meel van alleen de eerste oogst wordt geïnspecteerd en, zodra goedgekeurd, wordt de productie gestart;
 2. Het meel wordt 15 minuten gekneed met water uit Gragnano, welke verrijkt is met zoutmineralen;
 3. In een bronzen mal worden de pasta’s gevormd. De pasta is ruw zodat pastasaus goed wordt opgenomen;
 4. Dan worden de pasta’s 24 tot 60 uur op 45 graden gedroogd;
 5. Dan is het tijd om het resultaat te controleren. Elke stap in het productieproces wordt ook gecontroleerd, om de beste en unieke kwaliteit van Gragnano’s pasta te waarborgen;
 6. Nadat de pasta alle controles positief is doorgekomen, wordt de pasta ingepakt. Naast de aandacht voor de pasta is er ook erg veel aandacht besteed aan de exclusieve en verfijnde uitstraling van de verpakkingen.

Voordelen

 • Behoort kwalitatief tot de beste droge pasta ter wereld
 • Gemaakt met lokale grondstoffen
 • Eerste pasta bedrijf ter wereld met IGP keurmerk
 • Altijd in luxe verpakking
 • Diverse speciale cadeaverpakkingen
 • Ruwe pasta, door gebruik bronzen mal

Aanbod

 • Panne Rigate
 • Linquine
 • Bucatini
 • Lumaconi
 • Fusilloni