Het is het jaar 1968 waar Tartuflanghe in de prachtige stad Alba (in de alom bekende streek Piemonte) start met het verkopen van verse truffels. Beppe en Domenica zijn intussen aan het bouwen aan een rijke culinaire ervaring met hierin truffel als basis. Liefde voor het vak, dat is waar het om draait als het gaat om pure ambacht. Dit gedachtegoed is ook doorgegeven aan hun kinderen Stefania en Paolo.

In 1992 wint Tartuflanghe in New York op de Food Summer Show de prijs voor ‘Beste Product van het jaar’. De eerste droge pasta met truffel ter wereld is hier geïntroduceerd. Tartuflanghe staat voor innovatie en hoogwaardige kwaliteit en is daarom ook in Italië enkel te vinden in de meest exclusieve winkels en topsegment horeca.

De producten van Tartuflanghe zijn in Nederland exclusief verkrijgbaar bij Naturalia.

Wat Tartuflanghe zo uniek maakt is dat zij tot op de dag van vandaag hun truffels vinden door gebruik te maken van honden in samenwerking met hun ‘baasjes’. Truffels; zomer, wit – en zwart zijn een heerlijke maar ook kostbare delicatesse en behoeven extra uitleg als het gaat om de uiteindelijke verkoop van deze bijzondere producten.

Men zegt wel eens dat truffel producten/truffelspecialietiten ‘duur’ zijn maar als het gaat om producten die zo exclusief zijn en daarmee enorm hoog in kwaliteit, dan praat men niet over ‘kostbaar’ maar over extra waardevolle producten. Het is moeilijk te omschrijven maar men kan de producten van Tartuflanghe vergelijken met het Wow effect.

Het is namelijk zo dat de producten van Tartuflanghe zo bijzonder hoog op smaak zijn…dat er maar een kleine hoeveelheid van gebruikt hoeft te worden om een smaaksensatie te creëren. Denk maar eens aan de truffelcrème of de mosterd met honing en truffel in combinatie met kaas. De perlages van truffel zijn niet alleen rijk aan smaak maar zijn ook een lust voor het oog! Voeg bijvoorbeeld een kleine hoeveelheid perlage toe aan je gerecht en het gerecht heeft een volledig nieuwe uitstraling.

Wist je dat:

  • Tartuflanghe als eerste en enige bedrijf ter wereld in samenwerking met de universiteit van Alba een keurmerk aan het ontwikkelen is om de herkomst en kwaliteit van de truffels te waarborgen?
  • Tartuflanghe als eerste bedrijf ter wereld de Blu’61 van La Casearia Carpenedo als gevriesdroogd product voor de ruimtevaart heeft ontwikkeld?
  • Tartuflanghe samenwerkt met DE Spaanse cocktailman Javier De Las Muelas om innovatie wat betreft het capsuleren van smaak ‘uit te diepen’ – te denken valt aan bijzondere perlages te verwerken in cocktails?
  • Tartuflanghe als eerste truffelspecialist ter wereld de handgemaakte droge pasta met truffel heeft ontwikkeld?
  • Familietradities en hiermee ook de familierecepten nog altijd worden gebruikt?