Aljomar, een relatief jong bedrijf dat al 25 jaar gespecialiseerd is in Iberico hammen en Iberico vleeswaren op zowel nationaal als internationaal niveau. De oprichters met hierin Alfonso Sánchez Bernal in de hoofdrol, hebben een ruime ervaring op het gebied van Iberische specialiteiten.

Sevilla, 1972 dit is het jaar waarin Alfonso zijn eerste bedrijf genaamd Salamanca in de wijk Triana oprichtte. Later opent hij een andere vestiging in dezelfde straat. Voornamelijk handelde Alfonso in Iberico hammen en gerelateerde producten en dat bracht de ondernemer op het idee om zelf varkens te houden en onder eigen beheer te verkopen. Met het oog op de enorme vraag naar Iberico producten in Sevilla, besloot hij tot het openen van een Iberisch varkensbedrijf in Guijuelo, genaamd Jamones Aljomar. Door alles in eigen beheer te houden wist Alfonso al snel onder- scheidende en kwalitatief hoogwaardige producten te creëren.

De Iberische scharrelvarkens van Alfonso zijn te vinden in drie verschillende streken in Spanje. De gebieden kenmerken zich door bosrijk grasland en deze worden ook wel “Dehesa’s” genoemd. Hier is het (gras) land rijk aan voedsel en zijn er voldoende eikels. De varkens worden biologisch gehouden. Het vlees afkomstig van deze scharrelvarkens is hoog in voedingswaarden en zit vol met goede eiwitten en vetzuren.

Wist je dat?
Oorsprong
– Slacht op late leeftijd, 15 – 24 maanden
– Alle producten van scharrelvarkens gehouden op biologische wijze
Rijping
– Natuurlijk gerijpt; Paleta 18 mnd, Cebo 24 mnd en Belotta 36 mnd
Kwaliteit
– Volledige proces in eigen beheer
– 75% en 100% Ibericovlees
– Ontbeende hammen volledig schoon en zonder zwoerd
– Relatief hoge vetadering, vol vetzuren, goed voor cholestorol