1964, aan de voet van de heuvels van Bologna net buiten het dorp Savigno, is de familie Franceschini begonnen met het oprichten van hun kleinschalige en ambachtelijke delicatessenzaak (slagerij). Het streven naar maximale smaak en kwaliteit van hun producten maakt dat Salumificio Franceschini alle worsten vult in natuurdarmen.

Sinds hun oprichting gebruiken ze enkel nationaal gecertificeerde zwarte varkens, die lokaal worden geboren en opgroeien bij een vertrouwd bedrijf van de familie Franceschini. In de decennia die daarop volgen groeit Salumificio Franceschini uit tot een bijzonder bedrijf dat gespecialiseerd is in het vervaardigen van oorspronkelijke vleeswaren delicatessen.

Vervolgens staat de tweede generatie van de familie Franceschini aan het roer; Julius, Paul en Louise brengen nieuwe ideeën en methoden tot uiting maar altijd is de basis volledig toegewijd aan het produceren van hoge kwaliteit vlees met respect voor de traditionele recepten.

Vandaag de dag is de derde generatie toegetreden tot het familiebedrijf. Simon; de zoon van Julius implementeert nieuwe technieken en Salumificio Franceschini is in het bezit van het kwaliteits keurmerk ISO9001. Tot op heden produceert Franceschini al hun producten op ambachtelijke wijze met pure Italiaanse ingrediënten en waardering voor traditionele smaakbeleving.

Wist u dat…
Franceschini behoort tot de eerst drie leveranciers waar Naturalia haar importgroothandel in 2006 mee in gestart. Onze binding met het bedrijf Franceschini gaat eigenlijk nog verder dan het bestaan van Naturalia. Al 3 decennia koopt de familie Paladini haar vlees en vleeswaren bij dit bedrijf gelegen in de heuvels van Bologna.