Uniek en innovatief! Handgeplukt, semi vers, geen kleur- en conserveermiddelen. Door een volledig nieuwe en unieke productietechniek hebben deze kruiden alle kenmerken van een versproduct. De kruiden zijn namelijk voor 80% onttrokken van hun vocht. Hierdoor blijven de kruiden, gekoeld bewaard, 1 jaar hoog in smaak en geur. Doordat er aan de kruiden enkel zout is toegevoegd (om de kruiden te kunnen conserveren) behoeven gerechten weinig tot geen extra zout toevoegingen.


De kruiden zijn verpakt in glazen potjes van 40 gram en zijn verkrijgbaar in de smaken: basilicum, koriander, oregano, rozemarijn, peterselie en tijm. Wanneer de kruiden eenmaal geopend zijn, zijn deze een jaar houdbaar mits ze in de koelkast worden bewaard.

De fijne kruiden zijn kant en klaar voor gebruik. Gebruik ze om soepen, pasta’s, vlees, vis of stoofgerechten op smaak te brengen. Daarnaast zijn de kruiden ook te verwerken op een salade of te denken valt zelfs aan een basilicum mayonaise. Voeg deze niet aan het begin van de bereiding toe maar juist als laatste voor de optimale smaak.

Het innovatieproces begint bij de teelt van de kruiden. De behandeling verschilt namelijk dan die van kruiden voor de verwerking industrie wat wil zeggen dat deze veel irrigatiewater moeten bevatten. De productieketen van Elody is volledig in eigen beheer; van de teelt tot aan de verpakking. Het eerste bedrijf ter wereld dat op deze manier kruiden verwerkt.