In 2015 viert La Casearia Carpenedo zijn 50-jarig jubileum. Voor dit feestelijke gebeuren zijn er 3 soorten cocktails gemaakt om te drinken in combinatie met de kazen: Blu’61, Basajo en Ubriaco d’Amore. Volgens de broers Ernesto en Alessandro Carpenedo kent creativiteit geen grenzen. De kazen in combinatie met de cocktails brachten hen op het idee om een destillaat te combineren met kaas…. de BluGins is geboren!

De broers zijn in contact gekomen met de Italiaanse Gin producent Roby Marton en sloegen de handen ineen om dit concept tot uitvoering te brengen. Het heeft ruim 2 jaar geduurd voordat smaak, geur en kleur in de juiste balans kwamen. De BluGins ook wel ‘#unconventional cheese’ genoemd, is de eerste kaas ter wereld geaffineerd met gin.

Waarom zo uniek?
Zoete tonen in combinatie met de vol romige kaas smelten samen in de pittige en balsamico-achtige context van de Gin. De Blugins is een gedurfde en enorm spannende kaas, de blauwschimmel is duidelijk herkenbaar maar door de Gin krijgt de kaas meer diepte in de smaaktonen. We kunnen lang en breed proberen de kaas te omschrijven, maar dan doen we de kaas te kort. Proef ‘m zelf want… hij is verrukkelijk lekker!

Wist je dat:
• La Casearia Carpenedo noemt de juiste elementen voor het creëren van een kaas ook wel T.U.T.A, ofwel : Time, Humidity, Temperature and Environment
• De BluGins de eerste kaas ter wereld is geaffineerd in Gin
• BluGins gemaakt is van gepasteuriseerde koemelk
• BluGins minimaal 4 maanden is gerijpt