Misschien wel het meest bekende koekje van Italië; de Cannoli Siciliani, ofwel Cannoli! Een heerlijke Italiaanse zoetigheid voor bij de koffie thee of als dessert. Fimardolci heeft in samenwerking met Naturalia een Cannoli ontwikkelt dat gemaakt wordt volgens pure ambacht.

Bloem, suiker, boter en eieren vormen de basis van dit klassieke recept. Nadat het knapperige koekje gebakken is krijgt deze een coating aan de binnenkant; het koekje wordt als het ware gevuld met een dun laagje pure chocolade. De volgende stap is de vulling, crème op basis van Chocolade, Cappucino en Limone maken het koekje geweldig romig.

Maar natuurlijk wil ook het ‘oog’ wat……! Daarom is iedere Cannoli voorzien van een mooie topping die er niet alleen feestelijk uit ziet maar ook nog eens ontzettend lekker is.

De Cannoli’s worden geleverd op een tray a 1,5 kg per smaak. Ieder koekje weegt gemiddeld 33 gram, dat betekent dat er ongeveer 45 koekjes op een tray zitten. De Cannoli’s worden ambachtelijk bereid, dus de gewichten/afmetingen kunnen daarom iets afwijken. Onderstaande smaken zijn verkrijgbaar:

  • Cannoli Limone met een topping van kokos/limoen schaafsel – art. nr. 18000015
  • Cannoli Cappuccino met een topping van amaretti gruis – art. nr. 18000016
  • Cannoli Chocolata met een topping van echte nootjes – art.nr.  18000014

Over Fimardolci
Terracina, een prachtige kustplaats in de Italiaanse regio Latina, zo’n kleine twee uur rijden van Rome dat is waar de patisserie Fimardolci haar oorsprong vindt. Het zijn de begin jaren zestig waar de nu inmiddels grootouders Jo en Anna uit liefde voor ambachtelijke koekjes een patisserie winkel zijn begonnen.

Bekend om hun ambachtelijke croissants, taarten, cakes en met name koekjes hebben er voor gezorgd dat de kleinschalige patisserie is uitgegroeid tot een waar internationaal familiebedrijf. Fimardolci gebruikt voor haar zoetwaren  tot op de dag van vandaag nog altijd de traditionele receptuur. Eenvoudige recepten, handgemaakte producten en rijke smaken, dat is waar Fimardolci voor staat. De basis van Fimardolci is passie en liefde voor tradities.