La Casearia Carpenedo

La Casearia Carpenedo

Blu ’61®

Het verhaal van La Casearia Carpenedo begint in de vroege jaren van 1900 toen Ernesto Carpenedo, Antonio’s vader, begon met een kruidenierswinkel. Van kinds af aan hielp Antonio zijn vader in de winkel. Hij groeide op in een omgeving van geuren van kaas, worst, vis, koffie, etc. en erfde de passie die in het DNA van de familie Carpenedo lijkt te zitten. Antonio begon in de jaren zestig als kaasmaker toen hij een zuivelfabriek overnam, hij leerde zelf kaas maken. Antonio Carpenedo’s grote avontuur begon in 1976 toen hij een oude traditie herontdekte, namelijk kaas rijpen in Marc voor een karakteristieke smaak. Antonio ging verder en experimenteerde met nieuwe ingrediënten zoals hooi, walnootbladeren, peper, kruiden, bier, likeuren, etc. Tegenwoordig is Antonio Carpenedo manager, zijn zonen Ernesto en Alessandro leiden het bedrijf. De grote toewijding, passie en koppigheid zijn de belangrijkste succesfactoren. La Casearia Carpenedo is inmiddels in meer dan dertig landen wereldwijd aanwezig.

Ter gelegenheid van zijn gouden huwelijksjubileum met zijn vrouw Giuseppina, wilde Antonio in 2011 een speciale kaas maken voor zijn vrouw. Giuseppina hield van blauwe kaas, cranberries en passito, een zoete Italiaanse dessertwijn. Antonio maakte voor haar een blauwschimmelkaas, liet deze twee maanden rijpen in de Raboso Passito en gaf de kaas daarna een prachtige topping van cranberries. Hij noemde de kaas Blu ’61®, verwijzend naar hun trouwjaar en gaf de kaas cadeau aan zijn vrouw op hun vijftigste huwelijksdag. In 2012 won de Blu ’61® een gouden medaille in de categorie schimmelkaas bij de gerenommeerde Alma Caseus, de belangrijkste wedstrijd in de Italiaanse kaaswereld. In hetzelfde jaar werd de blauwschimmelkaas opgenomen in het assortiment van het beroemde warenhuis Harrods in Londen. Deze wereldberoemde kaas, de Blu ’61®, is opgenomen in ons assortiment.