Chiapella

CHIAPELLA
Het geheim achter deze heerlijke salami’s en hammen gaat meer dan vijftig jaar terug. Giovanni Chiapella heeft de knowhow van drie generaties weten te vatten tot de prachtige productlijnen van nu. Samen met zijn vrouw Giorgia en zijn kinderen heeft hij Chiapella uitgebouwd tot een moderne en dynamische leverancier van Italiaanse vleesspecialiteiten. Een vernieuwend bedrijf met duurzame waarden en tradities. Dit alles vanuit het schilderachtige Clavesana, een gemeente in de provincie Cuneo. De Barolo, hazelnoten en Parmigiano Reggiano zijn 100% Italiaanse delicatessen die de smaak van dit vlees verrijken. Kort nadat Naturalia de salami’s van Chiapella heeft ontdekt op de Anuga beurs in 2009 zijn deze opgenomen in het assortiment. Hierna volgde als snel een uitbereiding naar rauwe hammen en gekookte vleeswaren. De smaak van Chiapella blijft een favoriet bij kenners en liefhebbers van Italiaanse kwaliteitsproducten.

Vlees-en-Vleeswaren_Salame-Crudo

Salame crudo

Authentieke salami’s uit Piemonte, gemaakt door onze partner Chiapella. Het formaat van deze salami is vergelijkbaar met een klassieke cacciatore salami. Het produceren van deze salami vormt de basis van het familie bedrijf Chiapella. Op ons verzoek is het aanbod in smaken de afgelopen jaren verbreed. Meest belangrijke ontwikkeling hierbij was de salami met venkelzaad. Een typisch Toscaanse recept, welke speciaal voor ons wordt geproduceerd.

Techniek
De salami’s worden grotendeels handmatig gemaakt. Vervolgens lucht gedroogd in speciale ruimtes. Iedere week gaat de salami naar een andere geschikte ruimte, zodat de rijping onder de juiste omstandigheden op natuurlijke wijze kan rijpen. Het basis formaat van circa 180-200gram moet 3 tot 4 weken rijpen.

Voordelen

  • Gemaakt van Duroc varkensvlees
  • Laag vetpercentage
  • Geen melkpoeder
  • Gerijpt in natuurdarm
  • Klassiek hand gebonden per 4 stuks

Aanbod

  • Langhe (naturel)
  • Aglio (knoflook)
  • Finocchio (venkelzaad)
  • Piccante (rode peper)
  • Barolo (rode wijn)
  • Parmigiano (harde kaas)
  • Nocciola (hazelnoot)
  • Pistachio (pistache)
  • Bovino (kalf)
  • Tartufo (zwarte truffel)