Mediterrane kruiden van Elody

Uniek en innovatief! Handgeplukt, semi vers, geen kleur- en conserveermiddelen. Door een volledig nieuwe en unieke productietechniek hebben deze kruiden alle kenmerken van een versproduct. De kruiden zijn namelijk voor 80% onttrokken van hun vocht. Hierdoor blijven de kruiden, gekoeld bewaard, 1 jaar hoog in smaak en geur. Doordat er aan de kruiden enkel zout […]

Lees meer

Aceto Balsamico

Het gebruik van aceto balsamico is enorm veelzijdig; deze varieert van voor- tot nagerechten en is te combineren in zowel pittige als zoete gerechten. Sprenkel over een pittige kaas zoals een Parmigiano Reggiano of Sovrano di Bufala enkele druppels aceto balsamico of creëer een andere unieke smaakcombinatie door aceto balsamico te druppelen over ijs met aardbeien. Ook […]

Lees meer

Prachtige kazen: Pecorino’s

Geen kaas gemaakt van koe- of geitenmelk maar van schapenmelk. De naam pecorino is afgeleid van het Italiaanse ‘Pecora’, wat ‘schaap’ betekent. De lichte gekleurde korst, met tamelijk zilt/zoete tonen en een melkachtige aroma zijn kenmerken van de pecorino. Pecorino is veelal een verzamelnaam voor de verschillende soorten schapenkaas. Het bijzondere aan schapenkaas is dat […]

Lees meer

Extravagant, uniek in zijn soort……. BLUGINS!

In 2015 viert La Casearia Carpenedo zijn 50-jarig jubileum. Voor dit feestelijke gebeuren zijn er 3 soorten cocktails gemaakt om te drinken in combinatie met de kazen: Blu’61, Basajo en Ubriaco d’Amore. Volgens de broers Ernesto en Alessandro Carpenedo kent creativiteit geen grenzen. De kazen in combinatie met de cocktails brachten hen op het idee om […]

Lees meer

Merk: Franceschini

1964, aan de voet van de heuvels van Bologna net buiten het dorp Savigno, is de familie Franceschini begonnen met het oprichten van hun kleinschalige en ambachtelijke delicatessenzaak (slagerij). Het streven naar maximale smaak en kwaliteit van hun producten maakt dat Salumificio Franceschini alle worsten vult in natuurdarmen. Sinds hun oprichting gebruiken ze enkel nationaal […]

Lees meer

Merk: Tartuflanghe

Het is het jaar 1968 waar Tartuflanghe in de prachtige stad Alba (in de alom bekende streek Piemonte) start met het verkopen van verse truffels. Beppe en Domenica zijn intussen aan het bouwen aan een rijke culinaire ervaring met hierin truffel als basis. Liefde voor het vak, dat is waar het om draait als het gaat […]

Lees meer

Verse Pasta’s van Pastificio Fontana

Verse pasta’s bereid volgens traditie…. Dat is waar Fontana voor staat. Sinds het jaar 1967 produceren Emilia en Piacenza onder de naam Fontana ambachtelijke eierpasta’s volgens traditionele receptuur. Wat de pasta’s van Fontana zo bijzonder maakt is het feit dat Emilia behoud van traditie heeft weten te combineren met innovatieve productie. De productie van de […]

Lees meer

Cannoli’s van Fimardolci

Misschien wel het meest bekende koekje van Italië; de Cannoli Siciliani, ofwel Cannoli! Een heerlijke Italiaanse zoetigheid voor bij de koffie thee of als dessert. Fimardolci heeft in samenwerking met Naturalia een Cannoli ontwikkelt dat gemaakt wordt volgens pure ambacht. Bloem, suiker, boter en eieren vormen de basis van dit klassieke recept. Nadat het knapperige koekje gebakken […]

Lees meer

MERK: Iberico Producten van Jamones Aljomar

Aljomar, een relatief jong bedrijf dat al 25 jaar gespecialiseerd is in Iberico hammen en Iberico vleeswaren op zowel nationaal als internationaal niveau. De oprichters met hierin Alfonso Sánchez Bernal in de hoofdrol, hebben een ruime ervaring op het gebied van Iberische specialiteiten. Sevilla, 1972 dit is het jaar waarin Alfonso zijn eerste bedrijf genaamd […]

Lees meer